Programul Prima Casa

Clasamente Banci.ro – Programul Prima Casa

Dobanda la creditul Prima Casa este fixa sau variabila?

8 March 2010

Dobanda la creditul prima casa se calculeaza la fiecare 3 luni in functie de evolutia indicilor ROBOR ( pentru creditele in lei), respectiv EURIBOR (pentru creditele in moneda euro).

Euribor (Euro Interbank Offered Rate) este rata dobanzii la depozitele la termen oferite de o banca principala din zona euro catre o alta banca principala din zona euro.

La acordarea imprumutului se va lua in calcul nivelul indicatorilor de la sfarsitul lunii anterioare celei de acordare a creditului.

Pentru schimbarea monedei pe parcursul derularii creditului va trebui sa platiti un comision de 2% aplicat la sold.

Categorii: INTREBARI FRECVENTE

2 Comentarii

 1. Marin Violeta says:

  Ma numesc Violeta locuiesc in Italia si a-si dori sa stiu daca pot beneficia de programul Prima Casa 2 in Romania.Mentionez ca nu detin nici o proprietate in Romania sau Italia.Specific faptul ca si eu si sotul meu lucram in acelasi loc de munca de ani de zile si contractele de munca sunt pe termen nedeterminat.Va multumesc anticipat si astept raspunsul dumneavoastra.

 2. admin says:

  In Ordonanta de urgenta 60/2009 si in Normele de implementare a programului Prima Casa nu se impune beneficiarilor desfasurarea activitatii intr-un anumit domeniu, in tara sau in strainatate.

  Astfel romanii care lucreaza in strainatate sau chiar cetatenii straini, pot accesa un credit Prima Casa.

  Sfatul nostru este de a discuta in prealabil cu bancile de la care ati dori sa accesati un astfel de credit deoarece ei sunt cei care acorda finantarea si au libertatea de a refuza un client in conditiile in care nu se incadreaza in profilul de risc acceptat. In ultima vreme, bancile au devenit mai restrictive si mult mai atente cu clientii carora le accepta finantarea.

  In acelasi timp veniturile din strainatate trebuie sa aiba un caracter de permanenta si sa poata fi certificate cu documente oficiale. Exista deasemenea posibilitatea care acestea sa fie luate in considerare la calculul venitului doar intr-o anumita proportie.

Adauga un comentariu

You must be logged in to post a comment.

Tweets

No public Twitter messages.
Business Blogs - BlogCatalog Blog Directory
Dobanda la creditul Prima Casa este fixa sau variabila?